Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Roerbakschotel met groentenen vlees

Aantal personen: 2

Ingrediënten

150 gr broccoli
1/2 cm gemberwortel
1 lente-ui
2 eetlepels olie
2 eetlepels Chinese rijstwijn
1 eetlepel bloem
1/2 theelepel suiker
2 eetlepels zonnebloemolie
200 gr kogelbiefstuk
1 eetlepel zwarte bonensaus
1/2 theelepel sesamolie

Bereiden


Snijd het vlees in dunne reepjes en zet het ± 30 minuten in een
marinade van suiker, sojasaus, rijstwijn en bloem.
Snijd de broccoli in kleine stukjes en de lente-ui in ringetjes.
Schil de gember en hak hem fijn.
Verhit 1 eetlepel olie op hoog vuur in de wok en roerbak het vlees tot het
verkleurt (± 1 minuut).
Haal het vlees uit de pan en leg het even opzij.
Voeg de rest van de olie toe, verhit opnieuw en doe dan de lente-ui, de
gember en de broccoli erbij.
Roer het geheel goed om en doe na ± 1 minuut het vlees terug, samen
met de zwarte bonensaus en zo nodig 1/2 kopje water.
Laat het geheel op matig vuur nog ± 2 minuten staan en schep alles
regelmatig om.
Voeg als laatste de sesamolie toe en dien het gerecht op.

Dit basisrecept is geschikt voor vele soorten groenten (peultjes of jonge
prei, taugé, Chinese kool, paksoi, broccoli) en vlees
(schouderkarbonades, of biefstuk, kip- en lamsfilet).
Eventueel kan de groente van tevoren kort worden geblancheerd.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Focaccia metwaterkersmousse
Gemarineerdevarkenshaas
Hetekipschotel
Roergebakken spruitjes metverse gember en appel
Rundvlees uit dewok

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes